Не всяко момиче иска връзка

“Най-доброто начало на една връзка е липсата на сериозни планове.”
“Булевардът на лъжите” Силвия Кристъл

Връзките… Да създадеш отношения с някого, по-специални от тези с останалите.  Всички искат да открият този специален човек. Или може би не всички. В днешно време толкова сме вглъбени в желанието си за връзка, че накрая свършваме с някой напълно неподходящ. Забравили сме как се прави, подтикнати от цинизма и  борбата за надмощие, които са ни обладали. Но пък имаш връзка нали?

Свикнал си да живееш с мисълта, че трябва да си обвързан. “Време ти е”, както казват баби, лели и други членове на семейството, чакащи с нетъпрение поканата за сватбата ти… която все не идва!
Често, в изгарящото си желание да имаш връзка, пропускаш други важни моменти от живота си, които се случват, без да си чул така желаното ” искам да бъда с теб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Но не всяко момиче иска връзка. Достатъчно е да има някого, на когото можеш да споделиш, след дълъг и тежък ден, с когото можеш да поговориш, да се посмееш, да бъдеш себе си.

Някой, който ще се интересува от теб самия, от нещата,които харесваш и тези, които те вълнуват, а не от фактът, можеш ли да сготвиш мусака. Ей така, не за да създаваш връзка, не с нагласата, че накрая на вечерта трябва да се целунете, защото ” така се прави”, а воден от вътрешно чувство, което те кара да искаш да вкусиш нечии устни.

Да откриеш някого, който да те накара да забравиш всички тези глупости и да се отдадеш на момента, да захвърлиш глупавите клишета и просто да се забавляваш. Някого, с когото да можеш да започнеш без излишни очаквания, с когото да излизаш защото искаш, а не защото “трябва”, с когото разговора просто протича гладко, без неловки паузи и глупави коментари.

Да започнете от просто излизане и плавно, без излишен натиск, да оставите нещата да се случват.
Да не мислиш за това какви са отношенията ви просто защото го чувстваш толкова правилно, че си забравил да мислиш. Да забравиш логиката на трябва и не трябва.

Това са чувства… Никога не са логични!

2 Comment

  1. Така е, Крис! Отново се радвам на статията ти, защото ми е омръзнало да виждам/чувам хора, които са с някого, защото, видиш ли, така трябвало. Кога хората ще спрат да плащат данък "Обществено мнение" и ще започнат да мислят със сърцето си? 🙂

    Чувствата наистина не са логични, но точно в това е красотата на живота, нали? 🙂

Leave a Reply