5 Причини да обичам лятото

Лятото. Онзи тюркоазено син момент с аромат на диня и мента. В който се будиш сутрин от милувката на слънчеви лъчи, а лек ветрец нежно гали косите ти. Кара те да извадиш най-красивата си рокля, да декорираш с най-широката усмивка и да покоряваш света с нея. Целувката на лятото те следва всеки ден и подобрява настроението ти, кара те да вярваш, че светът е прекрасен. За съжаление, не може винаги да е лято. Затова, щом настъпи периода на шоколадовата кожа и освежаващите коктейли, искаш да грабиш от него с пълни шепи, да прекарваш всяка свободна минута сред природата и да си създадеш спомени, които да те топлят през есента и зимата.

Аз, като едно истинско зимно бебе, винаги съм си мечтала за летен рожден ден около някой басейн. Лятото ме е привличало много повече от зимата и предпочитам водата в басейн, а не на планинския хълм под формата на сняг. Затова изпитвам вълнение всяка година щом лятото настъпи. За мен то не е поредното лято, а изцяло ново такова. Лято, в което мога да изпълня всеки план, който не успях през изминалото и да си създам изцяло нови.

Лятото е прекрасен период, заради:

Спонтанните приключения

През лятото е много по-лесно да се впуснеш в спонтанно пътуване. Няма го премислянето и притеснението “ами ако завали?”, “ами, ако е лошо времето?” . Не, че през лятото не може да завали. Просто тогава мисълта за топлия летен дъжд по кожата по-скоро радва, от колкото да ни плаши.

 

Вечерите с приятели

Топла юлска вечер, тераса отрупана с цветя, чаша вино и приятна компания… Целия този сценарий, организиран 10 минути преди изпълнението му е едно от най-прекрасните и зареждащи с енергия неща, които могат да се случат през лятото.

 

 

Дължините

Както казват, през лятото дрехите стават по-къси. И вместо да се чудим колко пласта дрехи да облечем, за да не умрем от студ, просто обличаме любимата лятна рокля на цветя… и готово.

 

Морето

Море, вълни, горещия пясък, слънчевия загар, солта по кожата, мента със спрайт, нощни разходки по плажа и забавна книжка. Лятото автоматично ми напомня за морето, а това е мисъл, която довежда до свръх отделяне на ендорфини в тялото ми и го кара да тръпне в очакване.

 

Модните експерименти

През лятото е много по-лесно да експериментираш с цветове, форми, дължини. Един ден можеш да си морска сирена, с дълга рокля и сандали, а на следващия парти дива с коктейлна рокля и токчета.

 

И в заключение:  лятото не е сезон, то е емоция, мечта, приказка… А когато започнеш да усещаш, че има лято и през останалите сезони, това се нарича Любов!

 

Leave a Reply