10 + 1 неща за живота, които научих преди 27

“Ако не ви харесва сегашното ви положение, просто го променете, все пак не сте дърво”

Винаги много съм се вълнувала около дните в началото на декември и по-точно около една определена дата – рожденият ми ден!  Вярвам, че на рождените си дни човек трябва да бъде благодарен: на родителите си, че са го създали, на приятелите, че са до него в труден момент и на себе си, защото e успял да изживее още една година на този свят. Ето защо, всяка година преди рождения си ден изпадам в размисли и си спомням всички неща, които са се случили през изминалите 365 дни, отбелязвам важните моменти и отделям уроците, за да мога да започна следващата година от живота си една идея по-мъдра от предишната. 
Тази година е по-специална. Наричам я годината на трансформацията. И си спомням със сълзи в очите (от радост), защото освен всички прекрасни моменти, откривам една голяма промяна и тя е в мен самата.  Ето 10  неща, които научих, които ще ми помогнат следващата година да бъда по-зряла  и по-щастлива. Ще помогнат и на теб, ако искаш да поемеш контрол над живота си и да се отървеш от товара на миналото: 

1. Бъди благодарен. За всичко, което ти се е случило. Дори за лошите неща. Казват, че човек израства в трудните моменти, не във веселите. Затова бъди сигурен, че всеки труден момент, който си преживял, те е направил по-силен. Благодари и за хубавите. За всяко нещо и всеки човек, които са те накарали да се усмихнеш.

 

2. Обичай. Най-вече себе си. Защото който и да е появи в живота ти, има един човек, който остава, и това си ти самия. Затова се отнасяй с любов и нежност със себе си. Бъди най-добрия си приятел. След това обичай всички останали. Но с чистата любов. Тази, лишена от очаквания. Тази, в която просто искаш да видиш другия щастлив.
3. Приеми мнението на околните. Приеми, че всеки е различен и има своето собствено виждане за нещата. Това не означава, че  не можете да сте приятели или да работите заедно, или да се обичате.
4. Подхождай с разбиране към хората. Всеки от тях се бори със своите собствени демони. Затова, ако някой се отнася зле с теб, това е отражение на вътрешния му свят, не на твоя.
5. Правилните хора ще бъдат в живота ти. Затова не се притеснява за това как се държиш, какво ще кажеш и как ще се приеме от околните. Който трябва ще го разбере.
6. Ти привличаш това, което си, не което искаш. Затова, когато искаш нещо, постарай се да бъдеш на неговото ниво. Ако искаш любов – обичай. Ако искаш успех, дръж се така, както се държат успешните хора. Be the energy you want to attract.
7. Бъди търпелив. Всичко се случва в правилното време и място. Затова няма никакъв смисъл да се притесняваш или стресираш, ако нещата не се случват сега и веднага. Просто изчакай да им дойде времето.
8. Показвай чувствата си. Никога не пропускай възможност да покажеш на твой близък колко много означава за теб.
9. Не спирай да се развиваш. Винаги можеш да бъдеш още по-добър от това, което си бил вчера. Затова отдели време да се подобряваш.
10. Не спирай да мечтаеш. Мечтите се сбъдват. Ще ти се стори, че съм чела прекалено много Паулу Коелю, но е истина. Ако много искаш нещо и не спираш да работиш за него, то рано или късно се случва. Може да не е тогава, когато го искаш, но се случва.
+ БОНУС нещото, което ми беше най-трудно да науча:  остави миналото да си отиде. Грешките, които си допуснал, Хората, които поради една или друга причина са си отишли. Нещата, които не са се получили. Вземи урока от тях и ги остави да си отидат. Само така ще можеш да продължиш напред и да се наслаждаваш на живота. А той е прекрасен!

Leave a Reply