Поискай и ще ти се даде. Повярвай и ще се случи

Знаеш ли колко важно е да вярваш? В себе си. Във Вселената и нейната подкрепа към теб. В любовта и в способността ти да обичаш. Вярата върви ръка за ръка с хубавите мисли.  Когато живота ти е изпълнен с вяра, че в крайна сметка всичко ще се нареди точно така, както трябва… така и става. От друга страна, колкото повече позволяваш на ума си да бъде обзет от страх, притеснение и негативни мисли, толкова повече от това получаваш.
До скоро не го осъзнавах, не вярвах, но вече знам. Да мислиш позитивно не е наивно, особено щом стане въпрос за любов и чувства. Да вярваш в истинската любов не те прави незрял.  Просто те изпълва с надеждата, че един ден ще се появи ТОЙ  и всичко ще се нареди.

 Натоварвах всичките си отношения с “Не”:

– Не искам да си поредния, който ще си тръгне!

– Не искам да ме нараниш, както направиха останалите!

– Не искам да се влюбвам, за да не ме боли!Естествено, че не искам. Никой не иска. А аз си го повтарях всеки ден, без да осъзнавам, че цялото това НЕ, убива всичко още в зародиш. Единственото НЕ, което трябва да запомниш в любовта е, че НЕ можеш и НЕ трябва да започваш връзка, натоварвайки я с енергията на миналото, със страха от разочарование и с нечий чужди грешки, та дори и с твоите собствени. Приеми миналото като урок и го остави да си отиде. Не се обръщай  към него всеки път, когато се появи и най-малкия шанс за щастие. Вече нищо не можеш да направиш. Както когато навън вали. 


Вместо това, кажи ДА:

 – Да! Ела! Остани! Ще ни бъде хубаво заедно! Ще те направя много щастлив. Аз съм малко лудичка, но съм изпълнена с толкова много любов, която искам да ти дам! Искам да те целувам нежно, а ти да ме галиш по косата. Искам да ме погледнеш и времето да спре. Искам да ме целунеш, когато прекалявам с приказките, за да ме накараш да млъкна, да си забравя мисълта и да се отдам на момента.Искам да  се чувствам защитена в прегръдките ти и да бъда пристрастена към парфюма ти.  Искам да мога да ти споделя всичко, но да не ми се налага, защото ти ме разбираш само с поглед. Да бъдеш най-добрия ми приятел. Имам любов и за двама ни и мога да те накарам да забравиш своето минало. За да гледаме заедно в бъдещето.  За да се обичаме!


Толкова е просто. Когато си позволиш  да се отпуснеш и да забравиш за онези преди… онези, които просто са решили, че не си за тях и са си отишли. Остави ги. Позволи на сърцето си да обича така, сякаш никога не е наранявано – напълно, безрезервно, безстрашно! И ще видиш, че избора е твой. Можеш да се криеш от страх под чадъра си или да захвърлиш всичко или да си позволиш да се намокриш малко, за да се порадваш на дъгата. 

Leave a Reply