Как една рокля може да върне радостта в живота ти

Имал ли си моменти, в които сякаш нищо не върви? Живота ти е спрял или още по-лошо,опитва се да върви назад, а ти се чувстваш безсилен и не можеш да промениш това?
Аз да.

А още по-лошо е, когато тези дни започват да се превръщат в седмици. Будих се в лошо настроение, което беше с мен през целия ден като сянка. Лягах си с него, а на следващия ден всичко се повтаряше. В опит да мисля оптимистично се опитвах да си внуша, че това е само период, който ще отмине.

След седмица на мрачно настроение, главоболие и сърдитост разбрах, че нещата няма да се оправят сами. Трябваше да направя нещо. Нуждата от промяна чукаше на вратата. Замислих се какво да променя. Вече бях започнала да тренирам всеки ден, хранех се здравословно, пиех вода. 

Какъв ми беше проблема? 

За жена да не знае какво й има е може би нещо напълно нормално, но пък хич не готино. Затова реших да отида до Decollage boutique. Розовия стол, мекия мокет и сладките приказки с Деси винаги оправят настроението. Оставих колата и се разходих до там. Казват, че движението прочиства съзнанието. Затова още преди да стигна до бутика, вече се чувствах малко по-добре. 

Деси ме посрещна с усмивка, четка в ръка и обичайното – добро настроение. Но този път имаше нещо друго. Още преди да прекрача прага на кокетното магазинче я видях – прекрасна, дантелена, в любимата комбинация черно и бяло. Красива, романтична рокля с къдрички. Премерих я, за да проверим дали е мой размер и се влюбих още повече. 

Лека, ефирна, лятна, тя ме накара да се почувствам като малко момиче, тичащо в тревата, радващо се на живота. Или кокетна романтичка, приготвяща се за среща с любимия. 

И в един момент, лошото настроение остана в миналото. Забравих за ужасната изминала седмица и  просто се радвах на усещането, което дантелата даваше на кожата ми. След няколко часа сладки приказки се прибрах вкъщи и отново облякох новата си рокля (нали не мислеше, че ще я оставя в магазина?). Легнах си с усещането за лекота, а лошото настроение, моят верен любовник от предната седмица си отиде. 

Щастливите момичета са най-красиви, казват. Понякога обаче, потиснат от различни фактори, много лесно забравяш това. В тези моменти, малките неща имат огромно значение. Затова, ако и ти се чувстваш в дупка, имаш нужда от промяна или просто да подобриш настроението си, ето няколко неща, които можеш да направиш:

 1. Разходи се. Движението ще прочисти съзнанието ти и ще те зареди с енергия;
 2. Пусни си любима песен. Нека е бърза и носеща ти приятни спомени. Попей си, ако го почувстваш 
 3. Прекарай време с малки деца. Нестихващата им енергия и детска невинност ще ти припомнят колко прекрасен е живота;
 4. Обади се на близък, с когото не си се виждал отдавна. Просто го направи. 
 5. Облечи си любима дреха. Избери любим цвят и материя, а тя ще довърши задачата и ще те накара да се почувстваш по-добре на мига.

   А, ако си романтичка като мен, която обича дантелата и вярва в истинската любов, посети Decollage boutique, за да намериш там своето вдъхновение! 

   Снимки: Danhill Photo

   Място: Medi Valley

   Leave a Reply