Как да направиш живота си по-щастлив… веднага

В края на годината, няма как да не се замисля за изминалите дни. За нещата, които съм преживяла, за уроците, които съм научила, за хората, с които съм се срещнала.  2017 ме сблъска с много промени, загуби, възходи и падения, трудни моменти и усмивки, срещи и нови приятели, непознати трепети и емоции. И за тези 12 месеца научих много.

Научих, че щастието е личен избор. То зависи изцяло от теб. Не от работата ти, нито от половинката, нито от други външни обстоятелства.  То  е изцяло твоя отговорност  и, ако искаш да живееш добре, трябва да се научиш да се грижиш за него.

Как?

Открих, че има нещо много лесно, което веднага може  да трансформира живота ти като с магия. Магия, за която знаем от малки, но с времето сякаш сме забравили или оставили на заден план. Тази магия е БЛАГОДАРНОСТТА. 

Когато си благодарен, сякаш веднага ставаш по-щастлив. Започваш да виждаш красотата на малките неща. А дребните проблемчета, които до скоро бяха способни да ти докарат нервен срив, сякаш вече нямат никаква сила над теб. Когато благодариш за нещата/ хората/ емоциите, които изпитваш, сякаш магически привличаш още от тях в живота си. И дори в най-трудния момент, когато намериш за какво да благодариш, сякаш решението на проблема само се появява пред теб.

 

Какво се промени с благодарността? 

Когато започнах да благодаря за любимите си неща, открих че:

 • ядосвам се по-малко;
 • притеснявам се по-малко;
 • усмихвам се повече;
 • нещата се случват много по-лесно;
 • появяват се много повече неща, за които да бъда благодарна.

 

Как да го направиш?

Помисли си за всички неща, за които си благодарен. Аз го правя вечер, на лист хартия. Записвам ги, препрочитам ги и си мисля за тях с цялата любов, на която съм способна. Ти можеш да го правиш и сутрин. Избери най-доброто време за теб, вземи си красив тефтер и помести в него всичко, за което си благодарен.

 

За какво да благодариш?

Дори в най-лошата ситуация, винаги имаш за какво да бъдеш благодарен. Най-малкото е това, че си жив, не живееш на улицата, храниш се, пиеш чиста вода. Да, тези неща са напълно нормални, но не ги ли приемаме за даденост? Ако все пак това не ти стига, ето 10 други неща, за които да благодариш:

 1. За това, че родителите ти са живи и здрави, и те обичат;
 2. За това, че имаш страхотни приятели, които застават до теб в труден момент;
 3. За любимия човек, който вижда доброто в теб дори когато ти не го виждаш и те обича, когато ти самия не се обичаш;
 4. За възможностите, които се изправят пред теб;
 5. За промените, които живота ти поднася;
 6. За любовта, с която си изпълнен и която си готов да дадеш;
 7. За слънцето, което гали кожата ти;
 8. За мечтите, които си изпълнил до сега ;
 9. За мечтите, които тепърва ще изпълняваш;
 10. За това ,че си се родил в това прекрасно време, което ти дава възможността да постигнеш всичко, което пожелаеш.

 

Още ли се чудиш? Недей, просто благодари и го прави всеки ден. Ще видиш разликата!

Leave a Reply